Νίκος Λεβεντάκης

Νίκος Λεβεντάκης

Ο Νικολής Λεβεντάκης, είναι γεωπόνος. Αποφοίτησε από το Τμήμα γεωπονίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Φυτική Παραγωγή. Παρακολούθησε διετές πρόγραμμα που κατέληξε σε M.SC. στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών με ειδίκευση στις υποτροπικές καλλιέργειες και ερευνητική μεταπτυχιακή εργασία σχετικά με την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού με ιστοκαλλιέργεια (ασηπτικές - in vitro μέθοδοι). Εργάστηκε σαν προϊστάμενος Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης σε εταιρεία παραγωγής φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού της Β. Ελλάδας. Παρακολούθησε διετές πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως στέλεχος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 11:31

Σταφίδα: το ελληνικό super food

Με την λέξη «σταφίδα» περιγράφεται κάθε αποξηραμένος καρπός οινοφόρου αμπέλου (Vitis vinifera). Η αγγλική εμπορική ονομασία «currant” οφείλεται κύρια στις ομοιότητες της αποξηραμένης Κορινθιακής σταφίδας με με καρπούς θαμνωδών ειδών των γενών Ribes ή Grossulariacea και δεν πρέπει να μπερδεύει τους καταναλωτές.

Η Κορινθιακή σταφίδα (Black current) καλλιεργείται αποκλειστικά στην Ν. Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Ζάκυνθο και αποτελεί το 3% της παγκόσμιας παραγωγής . Oι υπόλοιπες ποσότητες μοιράζονται ανάμεσα στις κοινές σταφίδες από λευκά σταφύλια (raisins) και στην σουλτανίνα (sultanas).

Επικοινωνία

greatfood logo

Αλόπης 42, Αθήνα - Ελλάδα
Τ.Κ. 118 53
T +30.210.95.99.698
Κ +30.6974.95.50.74
E contact@greatfood.gr

facebooktwitteryoutubeinstagram linkedin

Εγγραφή στο newsletter

payment methods alpha