Ζούμε σε μια πολύ όμορφη και προικισμένη χώρα!

Εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία, η Ελλάδα έχει ταυτιστεί και με τη μεσογειακή διατροφή. Στην παγκόσμια βιβλιογραφία γίνονται εκτενείς αναφορές στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων και ειδικότερα των κατοίκων της Κρήτης, κυρίως κατά τις παλιότερες δεκαετίες. Διατροφή ισορροπημένη, πλήρης θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες σε αναλογίες υποδειγματικές. Πολλές μελέτες μάλιστα υποστηρίζουν ότι σ’ αυτή τη διατροφή οφείλεται η μακροζωία και γενικά η καλή υγεία των κατοίκων των περιοχών της Μεσογείου.

Σταδιακά όμως υιοθετήσαμε έναν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται ως «δυτικός». Πέρα από όποιες άλλες θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις, αυτός ο τρόπος ζωής συνοδεύεται και από συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. Τα βιαστικά γεύματα, το έτοιμο φαγητό, οι επεξεργασμένες τροφές είναι μόνο κάποιες από αυτές. Οι διατροφικές μας συνήθειες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την παραδοσιακή ελληνική – μεσογειακή διατροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι η παχυσαρκία στην Ελλάδα και δυστυχώς η παιδική παχυσαρκία, δεσπόζει πια στις ψηλότερες θέσεις του κόσμου. Και παρόλο που σήμερα είναι διαθέσιμα όλο και περισσότερα προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, τα οποία όλοι προσπαθούμε να καταναλώνουμε, το αποτέλεσμα φαίνεται να εξελίσσεται ολοένα και χειρότερα. Ούτε αυτό είναι τυχαίο.

Ακουλουθήστε μας

Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μία προσπάθεια έχοντας στόχο:
  • Να βελτιώσουμε έστω και λίγο την αντίληψή σας γύρω από την υγιεινή διατροφή
  • Να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε καλύτερες, πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες
  • Όλα τα προϊόντα είναι βασισμένα στις αρχές της υγιεινής διατροφής, με ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, από μικρούς παραγωγούς.
  • Τα προϊόντα μας δεν είναι ευρέως διανεμημένα στις αλυσίδες λιανικής. Έτσι επιλέγουμε προϊόντα φυσικά, αγνά, υγιεινά, ψάχνοντας τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν οι παππούδες μας και υποστηρίζοντας τους άξιους, μικρούς Έλληνες παραγωγούς που δεν έχουν πρόσβαση στη μαζική αγορά.
  • Η σχέση ποιότητας / τιμής των προϊόντων να είναι εξαιρετική.
Την προσπάθεια αυτή θα υλοποιήσουμε με δύο τρόπους μέσα από το greatfood.gr:
  • Κατ' αρχήν μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Στα ηλεκτρονικά «ράφια» μας θα βρείτε προϊόντα κατηγοριοποιημένα με τρόπο εύχρηστο. Η διαδικασία παραγγελίας είναι απλούστατη και η αποστολή της στο χώρο σας γρήγορη, οικονομική και ασφαλής. Η γκάμα των προϊόντων θα εμπλουτίζεται συνεχώς, όσο ανακαλύπτουμε προϊόντα και παραγωγούς που καλύπτουν τα κριτήριά μας.
  • Στο blog μας θα αναρτούμε συνεχώς ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από τα εξής θέματα: Διατροφή και υγιεία, Έλληνες παραγωγοί, Αειφόρος παραγωγή, Ελληνική φύση, Τοπικά και εποχιακά προϊόντα, Αθλητισμός και άσκηση, Συνταγές (γιατί η υγιεινή διατροφή δεν είναι βαρετή)
great food for great people
Καταλάβαμε πόσο απλά μπορεί κανείς να τηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς να στερείται και χωρίς να υποβάλλει τον εαυτό του σε εξαντλητικά προγράμματα. Και θα τα μοιραστούμε όλα μαζί σας!

Ελάτε κι εσείς στην παρέα μας!

favicon
Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς με σχόλια και προτάσεις. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο και να μας στείλετε υλικό που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αναρτηθεί σε κάποια από τις κατηγορίες του blog. Μπορείτε επίσης να μας προτείνετε νέα θέματα, τα οποία θα σας ενδιέφερε να δείτε, και τα οποία θα προσπαθήσουμε να σας προσφέρουμε.
Ακολουθήστε μας