Συνταγές

Άφκος ο καλομαγειρεμένος

afkos_870x480-min

Οι σωστές αναλογίες σε νερό και τρόπο μαγειρέματος θα μας δώσουν το πιο καλοφτιαγμένο αφκο Λήμνου με τη ξεχωριστή του γεύση.

Χρόνος Παρασκευής: 60′ | Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 500 gr Άφκος Σαλαμουσάς
  • 1300 gr νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 κ. σ.ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Αλίπαστο Λήμνου και ψιλοκομμένο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον άφκο Λήμνου.

  • Ανάβουμε μέτρια φωτιά. Απομακρύνουμε τυχόν φλοιούς και αφρό που εμφανίζονται πριν τον βρασμό (ξάφρισμα).

  • Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και σκεπάζουμε.

  • Μαγειρεύουμε για περίπου 35’ με 40’ μέχρι να πιεί όλο το νερό και μαλακώσουν οι κόκκοι.

  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά.

  • Πολτοποιούμε ελαφρώς με ένα μπλέντερ χειρός ή μύλο λαχανικών αν θέλουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κομμάτια από αλίπαστο Λήμνου.

Η συνταγή είναι από το site της εταιρίας Σαλαμουσάς και τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Taste Lemnos.

Βρείτε το προϊόν εδώ

Σχετικές Δημοσιεύσεις