Οι σωστές αναλογίες σε νερό και τρόπο μαγειρέματος θα μας δώσουν το πιο καλοφτιαγμένο Άφκο Λήμνου με τη ξεχωριστή του γεύση.
Χρόνος Παρασκευής: 60′ | Μερίδες: 6
ΥΛΙΚΑ
- 500 gr Άφκος Σαλαμουσάς
- 1300 gr νερό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5 κ. σ.ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι
- Αλίπαστο Λήμνου και ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον άφκο Λήμνου.
-
Ανάβουμε μέτρια φωτιά. Απομακρύνουμε τυχόν φλοιούς και αφρό που εμφανίζονται πριν τον βρασμό (ξάφρισμα).
-
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και σκεπάζουμε.
-
Μαγειρεύουμε για περίπου 35’ με 40’ μέχρι να πιεί όλο το νερό και μαλακώσουν οι κόκκοι.
-
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
-
Πολτοποιούμε ελαφρώς με ένα μπλέντερ χειρός ή μύλο λαχανικών αν θέλουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κομμάτια από αλίπαστο Λήμνου.
Η συνταγή είναι από το site της εταιρίας Σαλαμουσάς και τον Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Taste Lemnos.
Βρείτε το προϊόν εδώ