Συνταγές

Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

cake_taxini_870x480-min

Το κέικ είναι το γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Εύκολο, γρήγορο με υλικά που πάντα είχαμε στο σπίτι μας. Έτσι όταν γινόταν λόγος για γλυκό η πρώτη σκέψη πήγαινε εκεί. Συνήθως οι γεύσεις ήταν βανίλια, σοκολάτα, με πορτοκάλι ή καρύδι. Το κέικ όμως που θα μοιραστούμε μαζί μας είναι λίγο πιο ιδιαίτερο γιατί περιέχει ταχίνι.

Το ταχίνι είναι λιπαρή πάστα από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.

ΥΛΙΚΑ

  • 300gr ταχίνι
  • 350gr χυμό από πορτοκάλι
  • 400gr ζάχαρη άχνη
  • 400gr αλεύρι μαλακό
  • 30gr μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50gr σταφίδες ξανθές
  • 50gr καρύδια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

  • 50gr σουσάμι
  • 50gr κρυσταλλική ζάχαρη
  • spread ελαιολάδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια.
  4. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ.
  5. Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και περνάμε με αυτό όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30′ και 30′ στους 170οC
  7. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά.

 

Υλικά που θα βρείτε στο www.greatfood.gr

Pallada Spread εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 95%

DIOTERRA Σταφίδα Σουλτανίνα

Ταχίνι ολικής άλεσης the Nutlers

 

Καλή όρεξη!

Χρυσάνθη Ρέτσου

Σχετικές Δημοσιεύσεις