Το κέικ είναι το γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Εύκολο, γρήγορο με υλικά που πάντα είχαμε στο σπίτι μας. Έτσι όταν γινόταν λόγος για γλυκό η πρώτη σκέψη πήγαινε εκεί. Συνήθως οι γεύσεις ήταν βανίλια, σοκολάτα, με πορτοκάλι ή καρύδι. Το κέικ όμως που θα μοιραστούμε μαζί μας είναι λίγο πιο ιδιαίτερο γιατί περιέχει ταχίνι.
Το ταχίνι είναι λιπαρή πάστα από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.
ΥΛΙΚΑ
- 300gr ταχίνι
- 350gr χυμό από πορτοκάλι
- 400gr ζάχαρη άχνη
- 400gr αλεύρι μαλακό
- 30gr μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50gr σταφίδες ξανθές
- 50gr καρύδια ψιλοκομμένα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
- 50gr σουσάμι
- 50gr κρυσταλλική ζάχαρη
- spread ελαιολάδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ.
- Ανακατεύουμε το σουσάμι με τη ζάχαρη και περνάμε με αυτό όλη τη λαδωμένη επιφάνεια της φόρμας και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30′ και 30′ στους 170οC
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί σωστά.
Υλικά που θα βρείτε στο www.greatfood.gr
Pallada Spread εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 95%
DIOTERRA Σταφίδα Σουλτανίνα
Ταχίνι ολικής άλεσης the Nutlers
Καλή όρεξη!
Χρυσάνθη Ρέτσου