Συνταγές

Η πιο εύκολη κομπόστα μήλου

compote_870x480

Υπάρχουν φορές που θα θέλατε να έχετε ένα γλυκό και δεν έχετε; Υπάρχουν άλλες φορές πάλι που αγοράσατε πολλά φρούτα και δεν προλάβατε να τα καταναλώσετε; Σας έχουμε μία συνταγή που θα λύσετε και τα δύο αυτό προβλήματα.

Κομπόστα μήλου, εύκολη και γρήγορη!

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με όποιο φρούτο σας αρέσει όπως: αχλάδια, φράουλες, ροδάκινα, κεράσια, βατόμουρα, σμέουρα και άλλα.

Υλικά

  • 450 μήλα καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα αλάτι

Προαιρετικά μπορείτε επίσης να προσθέσετε κανέλα, χυμό ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, φρέσκο πιπέρι, βανίλια ή μέντα.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4
  • Προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου
  • Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5′
  • Μετά τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι). Δεν θέλουμε να λιώσουμε τελείως το φρούτο αλλά να έχει και μεγάλα και μικρά κομμάτια.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό. Μέσα σε 10′-15′ η κομπόστα σας θα είναι έτοιμη.

Συνδυάστε την κομπόστα με γιαούρτι, παγωτό, pancakes, βάφλες, cheesecake, κέικ και τυρί και κριτσίνια ή κρακεράκια.