Υπάρχουν φορές που θα θέλατε να έχετε ένα γλυκό και δεν έχετε; Υπάρχουν άλλες φορές πάλι που αγοράσατε πολλά φρούτα και δεν προλάβατε να τα καταναλώσετε; Σας έχουμε μία συνταγή που θα λύσετε και τα δύο αυτό προβλήματα.
Κομπόστα μήλου, εύκολη και γρήγορη!
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με όποιο φρούτο σας αρέσει όπως: αχλάδια, φράουλες, ροδάκινα, κεράσια, βατόμουρα, σμέουρα και άλλα.
Υλικά
- 450 μήλα καθαρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 πρέζα αλάτι
Προαιρετικά μπορείτε επίσης να προσθέσετε κανέλα, χυμό ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, φρέσκο πιπέρι, βανίλια ή μέντα.
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4
- Προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου
- Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5′
- Μετά τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι). Δεν θέλουμε να λιώσουμε τελείως το φρούτο αλλά να έχει και μεγάλα και μικρά κομμάτια.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό. Μέσα σε 10′-15′ η κομπόστα σας θα είναι έτοιμη.
Συνδυάστε την κομπόστα με γιαούρτι, παγωτό, pancakes, βάφλες, cheesecake, κέικ και τυρί και κριτσίνια ή κρακεράκια.