Συνταγές

Χαλβάς με φιστίκια Megaris Goods

halvas_pistachio_870x480-min

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που εκτός από τη χώρα μας το συναντάμε σε όλα τα Βαλκάνια, στις χώρες της Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή. Η λέξη χαλβάς προέρχεται από την αραβική ρίζα hulw που σημαίνει γλυκό.

Η συνταγή που σας δίνουμε είναι για σιμιγδαλένιο χαλβά με ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων από τη Megaris Goods.

Το κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων, Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) από το 1994, είναι ένας άριστης διατροφικής ποιότητας καρπός, που συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις υπερτροφές (superfoods) εξαιτίας της πληθώρας των ευεργετικών του συστατικών.

Υλικά

  • 100gr αλεύρι
  • 280gr σιμιγδάλι ψιλό
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 100gr τριμμένα φιστίκια Megaris Goods
  • 125gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250gr γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι

  • 200gr ζάχαρη
  • 100ml νερό
  • χυμό από λεμόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8′. Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα φιστίκια και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και αυτά καλά και τα βάζουμε σε μία φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40′ ίσως και λίγο παραπάνω.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι αφού έχουμε αφαιρέσει το ξυλαράκι της κανέλας.

Αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με χοντροκομμένα φιστίκια.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις