Συνταγές

Κάστανα, καρύδια και κρεμμύδια με κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψητά και ξεφλουδισμένα κάστανα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα κρεμμύδια. Βάζουμε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου, και το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό περίπου για 30 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε το ξίδι βαλσάμικο, τη ζάχαρη, τα καρύδια, και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρεται με ρύζι.

Υλικά 

5 κάστανα ψημένα και χωρίς τη φλούδα 

5 μικρά κρεμμύδια

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

3/4 φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου 

10 Φύλλα θυμάρι 

4 κ.σ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1/4 φλιτζανιού καρύδια, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα 

 1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι