Συνταγές

Λαζανάκι με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας κατσικίσιο τυρί… το αποτέλεσμα πραγματικά θα το αξίζει!

Υλικά

(Για 4 άτομα)

500gr λαζανάκι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένες
250gr λευκά μανιτάρια, ψιλοκομένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
250ml ζωμός κότας
150gr κατσικίσιο τυρί θρυματισμένο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέστε το ζωμό, το κρασί και λίγο πιπέρι, και βράστε ελαφρά, όσο χρειάζεται να βράσουν τα ζυμαρικά.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  4. Λίγο πρίν το τέλος του χρόνου βρασμού, σουρώστε τα συμαρικά, και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα τους. Προσθέστε το ζωμό με τα μανιτάρια, το τυρί, και ανακατέψτε καλά.

 

Σερβίρετε με λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι, και ένα ποτήρι κρύο λευκό κρασί.

Σχετικές Δημοσιεύσεις