Συνταγές

Σπιτική Λεμονάδα

Πόσο συχνά έχουμε λεμόνια που μας έφερε ο θείος ή κάποιος γνωστός απ’ το χωριό και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε; Πόσο συχνά θέλουμε ένα αναψυκτικό αλλά ανησυχούμε για τα συστατικά του, τα συντηρητικά, κλπ. Ας δούμε λοιπον πώς θα φτιάξουμε την πιο ωραία, δροσιστική και κυρίως υγιεινή σπιτική λεμονάδα.
Η αγαπημένη μας γεύση, γρήγορα κι εύκολα.

Υλικά

1,5 λίτρο χυμός λεμονιού
1/2 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ανακατέβουμε. Θερμαίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Βράζουμε για λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να λυώσει τελείως η ζάχαρη
  2. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  3. Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξατε τη δική σας συμπυκνωμένη σπιτική λεμονάδα

 

Μπορείτε να τη διατηρήσετε σε μπουκάλια στο ψυγείο.
Αραιώστε 1 μέρος συμπυκωμένης λεμονάδας σε 4 μέρη νερού, και απολαύστε τη (μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία ανάλογα με το γούστο σας). Προσθέστε παγάκια, και στολίστε το ποτήρι με μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου, και η δροσιά της δε θα είναι μόνο γευστική, αλλά και οπτική. Μπορείτε να φτιάξετε και μία κανάτα για να τη μοιραστείτε με τους καλεσμένους σας.

Tips

  • Μπορείτε να διατηρήσετε τη λεμονάδα και σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη, για να έχετε πάντα έτοιμες μερίδες στη διάθεσή σας. Όποτε θέλετε θα μπορείτε να βάζετε 2 “λεμονοπαγάκια” σ’ ένα ποτήρι νερό και είναι έτοιμη. Στιγμιαία σπιτική λεμονάδα!
  • Αντί για νερό, αραιώστε τα “λεμονοπαγάκια” σε ανθρακούχο μεταλλικό νερό ή σόδα και το αναψυκτικό σας αποκτά άλλη διάσταση!!! Πραγματικά καταπληκτικό
  • Μπορεί ακόμη να σερβιριστεί σε αλκοολούχα κοκτέηλ και απεριτίφ.