Συνταγές

Μεξικάνικες τορτίγιες με Chutney μανιταριών

Μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο, τσένταρ και Chutney μανιταριών με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι.

Για υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές στην βεράντα μας και τέλεια απογεύματα με καλή παρέα, μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο και τσένταρ και με την ιδιαίτερη πικάντικη πινελιά του Chutney μανιταριών πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι της Terra Fyllida!

Μια δροσερή μπυρίτσα για να ολοκληρωθεί το σκηνικό και έτοιμοι για απογείωση στην γεύση!

 

Υλικά
3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες

1 κούπα καλαμπόκι

1 κούπα τυρί τσένταρ

300gr κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλατοπίπερο

120gr chutney μανιταριών με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida

5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

4 μεσαίες τορτίγιες

 

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το τσένταρ και το chutney μανιταριών με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Στο κέντρο κάθε τορτίγιας βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας από την γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες από δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε στα δύο και σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε την Terra Fyllida για τη συνταγή.

Η απόλυτη γευστική πινελιά του καλοκαιριού από την PanDora΄s Kitchen και το kaloudia.com! Το φωτογραφικό υλικό είναι του Δημήτρη Αντωνόγλου.