Συνταγές

Ριγανάδα Κεφαλονιάς με κρητικό ελαιόλαδο

riganada_870x480-min

Η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της αλλά και για τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις της. Το μαντολάτο, τα κρασιά Ρομπόλα, η διάσημη κρεατόπιτα αλλά και η ριγανάδα. Η ριγανάδα είναι ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ με άρωμα Ελλάδας!

Υλικά

  • 4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή φρυγανισμένο)
  • 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες
  • έξτρα παρθένα ελαιόλαδο Pallada
  • τυρί φέτα ή Κεφαλονίτικη πρέτζα (μαλακό και ξινό τυρί) που αν την κάνετε τρίμματα θυμίζει τον Κρητικό ντάκο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύδι
  • ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη. Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ξύδι, νερό και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το τυρί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τη ρίγανη.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και φρέσκα μυρωδικά.

Σχετικές Δημοσιεύσεις