Συνταγές

Σοκολατένιο γλυκό με κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το κρασί σε ένα σκεύος μπεν-μαρί και λιώνετε τη σοκολάτα μέσα στο κρασί. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εκτός φωτιάς.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός και τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-κρασιού-σοκολάτας. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το αλεύρι στο μείγμα αυτό και, χωρίς να δουλέψετε πολύ τη ζύμη, τη ρίχνετε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και ψήνετε το σοκολατένιο γλυκό σας σε προθερμασμένο, στους 200οC φούρνο, για 30 λεπτά. Αν η λεπίδα του μαχαιριού βγει στεγνή καθώς θα δοκιμάσετε να κόψετε το γλυκό σας, τότε είναι σίγουρα έτοιμο.

Υλικά για 6 άτομα

250 γραμμ. σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας

1 ποτήρι (περίπου 125 ml)

κόκκινο κρασί 

1 πρέζα αλάτι

4 αυγά

150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

200 γραμμ. ζάχαρη

150 γραμμ. αλεύρι